Sommertur på Telemarkskanalen 31. mai 2017

Liens Turistbusser står for opplegget til turen. Reiseruten er via Kongsberg og Notodden frem til første stopp som er Norsjø Hotell hvor vi koser oss med kaffe og rundstykker. Været er strålende og vi nyter maten ute i solskinnet og flott utsikt over Telemarkskanalen

Telemarken har ikke fått alle sertifikater og er derfor ikke i bruk nå. Det var en strek i regningen, så turen fikk derfor et noe annet innhold. Bussen tar oss frem til Øvre Verket Håndverkstun ved Ulefoss. Stedet var charmerende med flere gamle bygninger. På Facebook siden til Øvre Verket Håndverkstun  finner en mye fin informasjon og mange bilder av området. Det var riktig fint her og mange ble nok fristet til å ta nok en tur hit.

Øvre Verket Spiseri var fint innredet og med plass til ca. 150 personer.

Bussen tar oss frem til ferjestedet i Lunde hvor Henrik Ibsen ligger i slusen. Båten er på vei ut og like etter kommer Victoria..  Når vi passerer den første brua står Tore Johannsen og vinker med det norske flagget som en hilsen til oss. Det var hyggelig.

Victoria tar oss ned til Ulefoss gjennom slusene i Vrangfoss og i Eidsfoss

Vrangfoss har 5 løftekamre på til sammen 23 løftehøyder og er det største sluseanlegget i Telemarkskanalaen.  Eidsfoss har 2 løftekammere og en samlet løftehøyde på 10 meter. Det var spennende å passere slusene og å se vannet slippe ut og båten synke sakte og kontrollert ned. I dag var det bare 2 mann i jobb med å få slusedørene opp og igjen. I hovedseseongen er de et lag på hvert slusested.

På Ulefoss går vi igjen om bord i bussen som kjører oss tilbake til Norsjø Hotell for middag. En nydelig tre-retters middag venter oss.

Hjem igjen går turen over Skollenborg. Fiskumvannet og Eikeren ligger og speiler seg i kveldssolen.

Leder takket sjåfør for en flott tur og en behagelig reise. Han takket alle for turen og ønsket alle en riktig god sommer og velkommen til første medlemsmøte over sommeren, onsdag 27. september i  de nye lokalene i Folkets Hus i Drammen, 2.etg. hos Iris Catering.